Egyéni tanácsadás, serdülőkonzultáció

A pszichológiai tanácsadás lényege, hogy alapvetően egészséges személyeknek nyújtson támogatást abban, hogy egy őket aktuálisan foglalkoztató problémakörben (például: konfliktuskezelés, önértékelési probléma, pályaválasztási kérdés, stresszkezelés, stb.) saját belső erőforrásaikat használva megoldási lehetőségeket tárjanak fel, s mindeközben megértésre és elfogadásra találjanak.

A serdülőkor egy különösen érzékeny életszakasz, melyben olykor jól jöhet a külső segítség, önmagukkal vagy társaikkal való kapcsolatuk alakulásában, a különböző változásokhoz való alkalmazkodásban, vagy a mindennapi nehézségek leküzdésében. Esetükben a folyamat általában 4-5 alkalom hosszú és mindig önkéntességen alapul.

10.000Ft/alkalom
véleményírás 5.000Ft

Nevelési tanácsadás, gyermekpszichológia

A gyermekek megsegítése a nyugodt, és bátorító légkör megteremtése, illetve a megfelelő módszerek alkalmazása mellett, a pszichológus és a szülő közös munkája nyomán tud leginkább hatékonnyá válni, ezért a szülővel folytatott beszélgetéseknek is mindig fontos szerepük van. A folyamat általában szülőkonzultációval kezdődik, majd gyermekfoglalkozások keretében, néhány alkalmas állapotfelméréssel folytatódik. Ezt követően egy újabb szülőkonzultáció során közösen döntünk a továbbhaladásról.

Nevelési tanácsadás és gyermekpszichológiai ellátás keretében foglalkozhatunk többek között:
Beilleszkedési, kortárskapcsolati nehézséggel
Indulatkezelési, érzelmi életet érintő problémákkal
Félelmekkel, szorongással (pl.: iskolai, óvodai, teljesítményszorongás)
Szülő – gyermek közötti kapcsolattal
Tanulási motivációval, tanulástechnikákkal
Magatartási nehézséggel
Önbizalom, önértékelés kérdéseivel

10.000 Ft/ alkalom
véleményírás 5.000Ft

Autogén tréning

Az autogén tréning az egyik legtöbbet kutatott és tudományosan megalapozott relaxációs módszer, mely erősíti szervezet öngyógyító folyamatait, ezáltal a pszichoszomatikus betegségek kezelésében is fontos szerepe van. Számos pozitív élettani hatása mellett pszichés problémák megoldásában, stresszcsökkentésben, hatékony megküzdési módok kialakításában is segít. A 12 alkalom alatt, otthoni gyakorlás mellett elsajátítható technika lényege, hogy megtanulója közelebbi kapcsolatot alakíthat ki testével és olyan eszközt kap a kezébe, melyet a továbbiakban önállóan alkalmazhat a mindennapokban, többek között szorongáscsökkentésre, teljesítménynövelés elősegítésére vagy egyszerűen csak feltöltődésre.

Egyéni (10.000Ft/alkalom)
Csoportos: 5-6 fő (3.000Ft/alkalom)

Várandós relaxáció

A várandósok számára kidolgozott relaxációs technika, mely az autogén tréning módszerén alapul, elősegíti, hogy a kismama önmagára és magzatára hangolódjon, tudatosan megélhesse a más állapotot, továbbá harmóniát és nyugalmat teremtsen önmagában. A módszer lehetőséget ad félelmeinek, korábbi negatív érzéseinek átdolgozására is. A relaxációs gyakorlatsor elsajátításával egy hatékony stresszkezelő módszerrel gazdagodhat.

10.000Ft/ alkalom